ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ https://www.fplasty.gr Ρέμπελος Γεώργιος Wed, 14 Nov 2018 12:38:52 +0000 el hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 https://www.fplasty.gr/wp-content/uploads/2017/02/favicon-36x36.jpg ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ https://www.fplasty.gr 32 32 Νέες Τεχνικές στην πλαστική χειρουργική https://www.fplasty.gr/nees-texnikes-stin-plastiki-xeirourgiki/ https://www.fplasty.gr/nees-texnikes-stin-plastiki-xeirourgiki/#respond Thu, 02 Feb 2017 02:36:19 +0000 http://localhost/MAMP-Local/karma/?p=1 Η μόδα δεν εισχωρεί μόνο στον τρόπο ένδυσης ή συμπεριφοράς, αλλά και σε σημαντικούς κλάδους της επιστήμης, όπως η Αισθητική Χειρουργική. Χρέος μας είναι, εκτός από τη διαρκή και ολοκληρωμένη ενημέρωση στις νέες ιατρικές τεχνολογίες και τεχνικές, να προβαίνουμε σε αυστηρή και ορθολογική αξιολόγησή τους, ώστε να προτείνουμε εκείνες που επιτυγχάνουν δοκιμασμένα και ασφαλή αποτελέσματα.
Σκοπός αυτής της ενότητας δεν είναι να αναδείξει απλώς τις καινούριες τάσεις, αλλά να διακρίνει ανάμεσα τους όσες παράγουν πραγματικά το αποτέλεσμα που υπόσχονται και ...

The post Νέες Τεχνικές στην πλαστική χειρουργική appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
Η μόδα δεν εισχωρεί μόνο στον τρόπο ένδυσης ή συμπεριφοράς, αλλά και σε σημαντικούς κλάδους της επιστήμης, όπως η Αισθητική Χειρουργική. Χρέος μας είναι, εκτός από τη διαρκή και ολοκληρωμένη ενημέρωση στις νέες ιατρικές τεχνολογίες και τεχνικές, να προβαίνουμε σε αυστηρή και ορθολογική αξιολόγησή τους, ώστε να προτείνουμε εκείνες που επιτυγχάνουν δοκιμασμένα και ασφαλή αποτελέσματα.

Σκοπός αυτής της ενότητας δεν είναι να αναδείξει απλώς τις καινούριες τάσεις, αλλά να διακρίνει ανάμεσα τους όσες παράγουν πραγματικά το αποτέλεσμα που υπόσχονται και να απορρίψει εκείνες που δεν είναι αξιόπιστες, ιατρικά αποδεκτές ή συνοδεύονται με πολλές επιπλοκές. Ουσιαστικά ξεχωρίζει το μάρκετινγκ και την αρνητική διαφήμιση από την αποδεδειγμένη ιατρική πρακτική.

 

Οι παρακάτω τεχνικές έχουν ξεχωρίσει και πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία:

 

 1. Υαλουρονικο οξύ με μικροκάνουλες: από την αρχική τους παρουσίαση σε διεθνές συνέδριο πλαστικής χειρουργικής έκαναν τη διαφορά στις ενέσιμες θεραπείας στο πρόσωπο, προσφέροντας αποτέλεσμα ανώδυνα και χωρίς εκχυμώσεις.

 

 1. Silhouette soft lift: προσφέρει άμεση ανόρθωση στη χαλάρωση προσώπου – τραχήλου με διάρκεια 1-1.5 χρόνο. Συνδυάζεται άριστα με μικρολιπομεταφορά ή χρήση υαλουρονικού οξέος.

 

 1. Μικρολιπομεταφορά: αφορά τη μεταμόσχευση λίπους στις περιοχές του προσώπου που φυσιολογικά χάνουν τον όγκο τους με το πέρασμα του χρόνου. Λόγω του μικρού μεγέθους των εργαλείων που χρησιμοποιούνται, το λίπος συλλέγεται από την περιοχή της κοιλιάς, των μηρών ή των γονάτων σε μορφή μικροτεμαχιδίων. Η έγχυση πραγματοποιείται με ατραυματικές μικροκάνουλες τύπου Coleman, με μέγεθος ίσο ή και μικρότερο από τις απλές σύριγγες που γνωρίζουμε.

 

 1. Vampire lift: αν και τεχνικά δεν ανήκει στα lift, επιτυγχάνει ανόρθωση του μέσου τριτημορίου του προσώπου, παρέχοντας σφριγηλότητα και λάμψη στο δέρμα. Χρησιμοποιεί συνδυασμό αυτόλογων αυξητικών παραγόντων των αιμοπεταλίων (PRP) και υαλουρονικού οξέος ως δομικό συστατικό.

 

Νεες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής

 1. Αυξητική μαστού – γλουτών με αυτομεταμόσχευση λίπους. Απαιτούν ύπαρξη σημαντικής ποσότητας λίπους σε δότριες χώρες, διαφορετικά απαιτούν διαδοχικές επεμβάσεις και συνεργασία με διατροφολόγο.

 

 1. Σύσφιγξη δέρματος:στην υπηρεσία ανάκτησης της απώλειας τόνου του δέρματος έχουν επιστρατευτεί τα χημικά peeling και το micro needling με τη μορφή του dermaroller, του dermapen και μηχανημάτων που διοχετεύουν κλασματικά ραδιοσυχνότητες (fractional RF). Προσφέρουν σύσφιγξη χωρίς το downtime πολλών fractional laser, οπότε η επιστροφή σε κοινωνικές δραστηριότητες δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

The post Νέες Τεχνικές στην πλαστική χειρουργική appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
https://www.fplasty.gr/nees-texnikes-stin-plastiki-xeirourgiki/feed/ 0
Botox ή Dysport? Ο πόλεμος της τοξίνης στις δυναμικές ρυτίδες https://www.fplasty.gr/botox-h-dysport/ https://www.fplasty.gr/botox-h-dysport/#respond Sat, 14 Jan 2017 01:06:19 +0000 http://localhost/new-wordpress/?p=1 Η μάχη για την ανακήρυξη της καλύτερης «γόμας» που σβήνει τις δυναμικές ρυτίδες στο πρόσωπο καλά κρατεί. Αναφερόμαστε σε δυο προϊόντα που κατέχουν έγκριση FDA και δρουν με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό, εξασθενώντας τους μιμικούς μυς του προσώπου που ευθύνονται για την αρχική δημιουργία των ρυτίδων.
Ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το Dysport δρα γρηγορότερα (μέσα στο πρώτο διήμερο αντί των κλασικών 4 ημερών του Botox), διαρκεί λίγο περισσότερο και είναι οικονομικότερο. Επιπλέον, ίσως αποτελεί εναλλακτική λύση σε ...

The post Botox ή Dysport? Ο πόλεμος της τοξίνης στις δυναμικές ρυτίδες appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
Η μάχη για την ανακήρυξη της καλύτερης «γόμας» που σβήνει τις δυναμικές ρυτίδες στο πρόσωπο καλά κρατεί. Αναφερόμαστε σε δυο προϊόντα που κατέχουν έγκριση FDA και δρουν με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό, εξασθενώντας τους μιμικούς μυς του προσώπου που ευθύνονται για την αρχική δημιουργία των ρυτίδων.

Ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι το Dysport δρα γρηγορότερα (μέσα στο πρώτο διήμερο αντί των κλασικών 4 ημερών του Botox), διαρκεί λίγο περισσότερο και είναι οικονομικότερο. Επιπλέον, ίσως αποτελεί εναλλακτική λύση σε άτομα που έχουν αποκτήσει αντοχή στο Botox (ανάπτυξη αντισωμάτων μετά από πολλαπλές εφαρμογές). Άλλοι θεωρούν ότι η όποια διαφορά είναι πρακτικά αμελητέα, τα αποτελέσματα είναι απολύτως συγκρίσιμα και πως η «μάχη» αυτή δεν έχει νόημα, παρά μόνο να συμπιέσει τις τιμές προς τα κάτω λόγω υγιούς ανταγωνισμού.

 

Είναι γεγονός ότι σε μία μελέτη κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του Dysport (1500 άτομα σε διάστημα 5 ετών) δόθηκε η εντύπωση ότι όντως διαρκεί περισσότερο. Ωστόσο, το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τον τρόπο εφαρμογής και απαιτεί ιδιαιτερότητα τόσο στην τεχνική, όσο και στον ακριβή υπολογισμό των μονάδων τοξίνης που κάθε περιοχή του προσώπου θα χρειαστεί. Απαιτεί μεγαλύτερη καμπύλη εκμάθησης για τον Πλαστικό χειρουργό και το δερματολόγο, για να επιτύχει αισθητικό αποτέλεσμα αντίστοιχο του Botox.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές μεγέθους στο μόριο της τοξίνης που αντικατοπτρίζονται στη μεγαλύτερη επιφάνεια διάχυσης του Dysport. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν αποτελεί απαραίτητα μειονέκτημα, αφού το καθιστά προτιμότερο για χρήση σε μεγαλύτερες επιφάνειες, όπως το μέτωπο ή ο λαιμός. Αντίθετα, σε περιοχές όπου απαιτείται αυστηρός έλεγχος της τοποθέτησης του φαρμάκου, όπως η περιοχή των ματιών και των φρυδιών, η χρήση του Botox θεωρώ προσωπικά ότι είναι επιβεβλημένη.

Συγκεκριμένα, ακόμη και ο βαθμός διάχυσης του Botox -αν δεν δοθεί κατάλληλη προσοχή- μπορεί να αποβεί επικίνδυνος: στην προσπάθεια να επιτευχθεί ανόρθωση των φρυδιών και να “ανοίξει το βλέμμα”, η εφαρμογή γίνεται αρκετά κοντά στον ανελκτήρα μυ του άνω βλεφάρου. Έτσι, μεγαλύτερη αραίωση του φαρμάκου ή εφαρμογή περισσότερων μονάδων στο σφιγκτήρα των βλεφάρων μπορεί να οδηγήσει σε πρόσκαιρη βλεφαρόπτωση και να ταλαιπωρήσει την ενδιαφερόμενη για εβδομάδες. Αν και η συχνότητα αυτής της επιπλοκής είναι μικρή (<1%), ωστόσο είναι υπαρκτή, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν υποστεί βλεφαροπλαστική και έχει αλλοιωθεί η ανατομία της περιοχής. Η προσωπική μου τεχνική αφορά στη χρήση αποκλειστικά Botox στην περιοφθάλμια χώρα με μορφή μικροσταγόνων (microdroplets) και μεγάλη συγκέντρωση (μικρή αραίωση) στο φιαλίδιο. Στις υπόλοιπες ζώνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια Botox μεγαλύτερης αραίωσης ή και Dysport.

Η πρόκληση του Dysport στην πρωτοκαθεδρία του Botox στην αγορά έχει τελικό όφελος στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο. Προσοχή απαιτείται σε περιπτώσεις κοστολόγησης της τοξίνης ανά διεθνή μονάδα (IU), όπου πρέπει να συνυπολογιστεί ότι απαιτούνται σχεδόν τριπλάσιες μονάδες Dysport για να επιτύχουν το αισθητικό αποτέλεσμα του Botox. Και φυσικά κανείς δε μπορεί να αποκλείσει το συνδυασμό τους, χρησιμοποιώντας το ιδανικότερο ανά περιοχή του προσώπου, του λαιμού ή του σώματος, που αποτελεί και την προσωπική μου πρακτική. Μπορεί στη “μάχη της τοξίνης” προς το παρόν να μη στέφθηκε νικητής, έχει όμως αναμφίβολα συμπιεστεί το τελικό κόστος που απαιτείται για μια ολοκληρωμένη θεραπεία στο πρόσωπο.

 

The post Botox ή Dysport? Ο πόλεμος της τοξίνης στις δυναμικές ρυτίδες appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
https://www.fplasty.gr/botox-h-dysport/feed/ 0
Βλεφαροπλαστική: σβήσε μαύρους κύκλους & σακούλες https://www.fplasty.gr/vlefaroplastiki-arthro/ https://www.fplasty.gr/vlefaroplastiki-arthro/#respond Thu, 05 Jan 2017 16:04:41 +0000 http://wpengine.com7/4.7/?p=1 Τα προβλήµατα αυτά µπορούν να αποκατασταθούν µε εύκολο και ανώδυνο τρόπο µέσω της βλεφαροπλαστικής, µιας από τις πιο διαδεδοµένες επεµβάσεις στην πλαστική χειρουργική, γνωστής για το γρήγορο και εντυπωσιακό αποτέλεσµα στη συνολική εµφάνιση του προσώπου.
Αντιµετώπισέ το!
 
Ποιες είναι οι µέθοδοι αντιµετώπισης, αν στην περιοχή των µατιών έχεις:
 

Πλεονάζον δέρµα άνω βλεφάρου. Αποκαθίσταται µε την άνω βλεφαροπλαστική. Σε ήπιες περιπτώσεις βοηθά το χηµικό peeling, το λέιζερ διοξειδίου (γνωστό ως «Madonna Lift»), το Microneedling ή το Fractional RF.

The post Βλεφαροπλαστική: σβήσε μαύρους κύκλους & σακούλες appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
Τα προβλήµατα αυτά µπορούν να αποκατασταθούν µε εύκολο και ανώδυνο τρόπο µέσω της βλεφαροπλαστικής, µιας από τις πιο διαδεδοµένες επεµβάσεις στην πλαστική χειρουργική, γνωστής για το γρήγορο και εντυπωσιακό αποτέλεσµα στη συνολική εµφάνιση του προσώπου.

Αντιµετώπισέ το!

 

Ποιες είναι οι µέθοδοι αντιµετώπισης, αν στην περιοχή των µατιών έχεις:

 

 • Πλεονάζον δέρµα άνω βλεφάρου. Αποκαθίσταται µε την άνω βλεφαροπλαστική. Σε ήπιες περιπτώσεις βοηθά το χηµικό peeling, το λέιζερ διοξειδίου (γνωστό ως «Madonna Lift»), το Microneedling ή το Fractional RF.
 • Πτώση δακρυϊκού αδένα. Εµφανίζεται σαν «χαλαρή κουκούλα» κάτω από τη γωνία του φρυδιού και διορθώνεται µε τη βλεφαροπλαστική µε κατάλληλη ανάρτηση.
 • Πτώση φρυδιών. Όσες περιπτώσεις δεν µπορούν να διορθωθούν µε botox, υαλουρονικό οξύ ή το συνδυασµό τους απαιτούν χειρουργική αποκατάσταση. Είναι λάθος να αφαιρεθεί το χαλαρό δέρµα κάτω από τα πεσµένα φρύδια χωρίς προηγουµένως να τοποθετηθούν στην αρχική τους θέση. Σε µικρή πτώση χρησιµοποιείται η τοµή της άνω βλεφαροπλαστικής. Είναι προτιµότερο, όµως, να συνδυαστεί µε µικρή τοµή 2 εκ., κρυµµένη στο τριχωτό των κροτάφων.
 • Διόγκωση έσω κανθού. Οφείλεται σε λίπος που προβάλλει στην περιοχή και αποκαθίσταται µέσω µικρής τοµής στην περιοχή ή, αν πλεονάζει δέρµα, µέσω άνω βλεφαροπλαστικής.
 • Πτώση έξω κανθού. Δίνει ύφος λυπηµένο στο πρόσωπο. Με εσωτερικό ράµµα, αποκαθίσταται η γωνία στο φυσιολογικό της ύψος.
 • Λεπτές ρυτίδες κάτω βλεφάρου. Απόλυτη ένδειξη για pinch βλεφαροπλαστική (αφαίρεση λεπτής λωρίδας δέρµατος από τις κάτω βλεφαρίδες). Εναλλακτικά, το χηµικό peeling και το botox βοηθούν.
 • «Σακούλες» κάτω βλεφάρου. Αποτελούν προβολή του λίπους που φυσιολογικά συγκεντρώνεται εκεί µε το πέρασµα του χρόνου. Η νέα τάση απαιτεί να µην αφαιρούνται, αλλά ο όγκος τους να χρησιµοποιείται κατάλληλα µε την κάτω βλεφαροπλαστική, για να αποκαταστήσει γειτονικές περιοχές που το έχουν ανάγκη (tear trough), αποφεύγοντας το «σκελετωµένο look».
 • Μαύρους κύκλους – αύλακες. Είναι εκδήλωση κακής ιστικής κυκλοφορίας που δίνει τη χαρακτηριστική χρώση. Βελτιώνονται µε χηµικό peeling και µικροµεταµόσχευση αυτόλογου λίπους µε υποδόρια έγχυση.
 • Πτώση µέσου τριτηµορίου του προσώπου. Χωρίς επιπλέον τοµές από την κάτω βλεφαροπλαστική, µπορεί να στηριχτεί το µέσο πρόσωπο (midface lift) και να αποκατασταθούν οι χαλαρές παρειές και οι βαθιές ρινοπαρειακές αύλακες.

 

Τι να περιµένεις:

 

Ανάλογα µε το πρόβληµα, η επέµβαση εξατοµικεύεται. Εκτελείται συνήθως µε τοπική αναισθησία, είναι ανώδυνη και απαιτεί µικρό χειρουργικό χρόνο.

Στο πάνω βλέφαρο παραµένει συνεχόµενο ενδοδερµικό ράµµα στη φυσιολογική πτυχή του δέρµατος, που αφαιρείται την 6η ηµέρα.

Στο κάτω βλέφαρο µπορεί να µην υπάρχει, καν, εµφανής τοµή ή να υπάρχει µικρή τοµή κάτω από τις βλεφαρίδες. Δεν απαιτείται νοσηλεία και το ήπιο οίδηµα που δηµιουργείται υποχωρεί την 1η εβδοµάδα. Ορατές τοµές µετά το δίµηνο δεν υπάρχουν και το αποτέλεσµα δικαιώνει απόλυτα.

The post Βλεφαροπλαστική: σβήσε μαύρους κύκλους & σακούλες appeared first on ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΑ.

]]>
https://www.fplasty.gr/vlefaroplastiki-arthro/feed/ 0